Εισαγωγή στo​ EViews

ΤΙ ΕΙΝΑΙ EVIEWS;
Το EViews είναι ένα σύγχρονο πακέτο οικονομίας, στατιστικών και προβλέψεων που προσφέρει ισχυρά αναλυτικά εργαλεία σε ένα ευέλικτο και εύχρηστο περιβάλλον χρήστη.

Χρησιμοποιώντας το EViews, μπορείτε να διαχειριστείτε γρήγορα και αποτελεσματικά τα δεδομένα σας, να εκτελέσετε οικονομετρική και στατιστική ανάλυση, να δημιουργήσετε προβλέψεις ή προσομοιώσεις μοντέλων και να δημιουργήσετε γραφήματα και πίνακες υψηλής ποιότητας για δημοσίευση ή συμπερίληψη σε άλλες εφαρμογές.

Το EViews έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη ροή εργασίας σας. Η καινοτόμος διεπαφή χρήστη EViews απλοποιεί κάθε βήμα της διαδικασίας, από την εισαγωγή και εισαγωγή δεδομένων, έως την οπτικοποίηση δεδομένων, τη στατιστική ανάλυση, την εκτίμηση, την πρόβλεψη και την επίλυση μοντέλων, την παραγωγή παρουσίασης ποιότητας δημοσίευσης.

Χρειάζεστε εισαγωγή δεδομένων Excel; Απλώς σύρετε και αποθέστε το αρχείο σας Excel στο EViews και θα εισαγάγουμε αυτόματα τα δεδομένα. Χρειάζεστε να δημιουργήσετε ένα ιστόγραμμα των δεδομένων σας; Μερικά κλικ του ποντικιού, και τελειώσατε. Θέλετε να συνδέσετε τον προσαρμοσμένο μορφοποιημένο πίνακα σας στο PowerPoint; Απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τον πίνακα και πείτε στο PowerPoint να ενημερώσει τον πίνακα όταν αλλάξουν τα δεδομένα EViews.

Το ιστόγραμμα μιας σειράς δεδομένων είναι διαθέσιμο με λίγα μόνο κλικ του ποντικιού.

Σύρετε απλά ένα αρχείο Excel στο EViews για να εισαγάγετε τα δεδομένα σας.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ EVIEWS;

Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά το λογισμικό. Γιατί λοιπόν να επιλέξετε το EViews;

Το καινοτόμο περιβάλλον του EViews είναι εύκολο στη χρήση, αφού έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να αξιοποιεί τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα Windows. Οι περισσότεροι χρήστες είναι σε θέση να άνεση στο περιβάλλον του προγράμματος μέσα σε λίγα λεπτά από την πρώτη εισαγωγή τους στο EViews. Δεν υπάρχει περίπλοκη σύνταξη για να μάθετε - μερικές κινήσεις του ποντικιού ή κλικ στο πληκτρολόγιο και έχετε απογειωθεί!

Το EViews ενσωματώνεται με άλλα προϊόντα Windows. Εκτός από το άνοιγμα και την αποθήκευση σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών μορφών αρχείων (από ιστοσελίδες έως Excel έως Stata ή SAS), το EViews υποστηρίζει τυπικές τεχνολογίες των Windows, όπως αντιγραφή και επικόλληση, σύνδεση και ενσωμάτωση αντικειμένων και συνδέσεις ODBC.

Αν και ο βασικός σχεδιασμός του EViews διαθέτει περιβάλλον χρήστη με ποντίκι, το EViews προσφέρει επίσης μια εκτενή γλώσσα προγραμματισμού και εντολών. Όλες οι ενέργειες στο EViews μπορούν να γραφτούν για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών ή για τη διατήρηση αρχείου της εργασίας σας.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Εξερευνήστε τους διαδικτυακούς οδηγούς μας για να εξερευνήσετε περισσότερες από τις δυνατότητες του EViews και να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη χρήση του λογισμικού.
Για μια πιο λεπτομερή περιγραφή των EViews, δείτε την επισκόπηση μας.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το EViews, ανατρέξτε στη λίστα δυνατοτήτων του EViews.
Για παραδείγματα και περιγραφές ορισμένων νέων λειτουργιών που προστέθηκαν στην πιο πρόσφατη έκδοση του EViews, EViews 13, δείτε τη σελίδα παραδειγμάτων μας.